• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Mart 2024 Salı

ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ

(Philippia oleae)


 
ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ TANIMI VE YAŞAYIŞI
 
Erginler ilk bakıldığında beyaz pamuksu bir görünümdedir. Zararlı hemen hemen bütün ülke zeytin alanlarında kışı genç ergin dişi olarak yaprak altı ve sürgünlerde geçirmektedir. Zararlını Karadeniz, Ege ve Marmara bölgesinde yılda iki ve Akdeniz bölgesinde ise bir döl verdiği bilinmektedir.
 

  

ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ ZARAR ŞEKLİ

Bitki özsuyunu emmek suretiyle ve salgıladıkları tatlımsı maddeyle fumajin oluşmasına neden olmaktadır. Yoğunluğunun fazla olduğu hallerde ağaçlarda genel bir zayıflama ve ince dal kurumaları görülmektedir. Yurdumuzun zeytin yetişen bütün bölgelerinde yayılmıştır.
 
 

ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ ZARARLI OLDUĞU BİTKİLER

Ülkede tüm zeytin alanlarında yer yer görülmekte olup tek konukçusu zeytindir.
 

 

ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ MÜCADELE YÖNTEMLERİ
 

Kültürel Önlemler
 
Zararlı genellikle yol kenarlarında ki zeytinliklerin etek dalları ve dip sürgünlerinde bulunmakta ve zarar yapmaktadır. Bunun için de tozlanmayı önleyen önlemler alınmalı, dip sürgünleri kesilmeli ve yoğunluğun az olduğu hallerde pamuklanma görülen dallarda budama yapılmalıdır.
 

 

ZEYTİN PAMUKLU KOŞNİLİ KİMYASAL MÜCADELE

Kimyasal mücadelesine gerek yoktur

 

 

ZEYTİNDE GÖRÜLEN HASTALIK VE ZARARLILAR

Konu İle İlgili Dokümanlar

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi