• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Biyom Nedir?

Sorhocam

Biyom : Yerkürenin sıcaklık, rüzgar, nem gibi iklim koşullarına ve enlem, yükseklik gibi coğrafik koşullara bağlı olarak geniş coğrafik bölgelerinde bulunan büyük ekosistem tiplerine biyom denir. Biyomlar geniş coğrafik bölgeleri içine alan büyük ekosistem tipleridir. Her biyom farklı tipte iklim, bitki ve hayvan türleri ile karakterize edilir. Biyomlar karasal ve sucul olmak üzere iki grupta incelenebilir.  

 

KARA BİYOMLARI

Orman Biyomları

Tropikal Yağmur Ormanları: Orta Ve Güney Amerika, Afrika, Avustralya Ve Asya’nın Ekvator’a yakın kısımlarında yer alır. Biyolojik çeşitlilik çok zengindir.

 

Ilıman Bölge Yaprak Döken Ormanları: Kuzeydoğu Amerika, Avrupa, Asya Ve Avustralya’da Bulunur.

İğne Yapraklı Ormanlar: Dünya üzerinde bölgesel değil, daha çok parçalı bir dağılıma sahiptir.

Çayır Biyomları

Dağların yüksek kesimleri ile ılıman karasal iklim bölgelerinde görülür. Ülkemizde İç Anadolu’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görülür.

Çöl Biyomları

Güney Afrika’daki Kalahari Çölü, Kuzey Afrika’da Sahra Çölü ve Arabistan Çölü büyük çöllere örnektir.

SUCUL BİYOMLAR

Tatlı Su Biyomları

Göl Biyomları:Eymir Ve Mogan Gölü Biyomları.

 

Akarsu Biyomları: Nehir, Çay, Dere Bu Biyomları.

Sulak Alanlar:  Bataklıklar, sazlıklar, sulak çayırlar sulak alan kapsamı içindedir.

Tuzlu Su Biyomları

Okyanuslar ve denizler tuzlu su biyomlarını oluşturur.
x
Bu konu yorumlara kapalıdır!

Biyom Nedir?

Biyom

Biyom : Yerkürenin sıcaklık, rüzgar, nem gibi iklim koşullarına ve enlem, yükseklik gibi coğrafik koşullara bağlı olarak geniş coğrafik bölgelerinde bulunan büyük ekosistem tiplerine biyom denir. Biyomlar geniş coğrafik bölgeleri içine alan büyük ekosistem tipleridir. Her biyom farklı tipte iklim, bitki ve hayvan türleri ile karakterize edilir. ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi