Köygöçerten

Circium arvense

Çevre İstekleri : Az kurak, bitki besin maddesince zengin toprakları sever, azotlu ve killi toprakların tipik bitkisidir. Tarla kültürlerinde sık rastlanır. Çukurova bölgesinde buğdayda bulunmuştur. Avrupa'da sorundur.

Köygöçerten Otu Nedir?

Morfolojisi : Çok yıllık olup, 1,5 mye kadar ulaşabilir. Sap bol dallı, çok az tüylüdür. Yaprakları ekotiplere bağlı olarak çok farklı olup, genellikle dalgalı, kenarları dikenli üst kısım çıplak yada az tüylü, üst kısım çıplaktır. Çiçek erguvanı kırmızı renkte olup, çiçek tablası 15-20 mm büyüklüğündedir. Bitki iki evcikli olup, dişi ve erkek çiçekler farklı bitkilerdedir. Dişi çiçekler vanilya kokulu, erkekler kokusuzdur. Bitki derinlere kadar kök oluşturur ve kökleriyle yayılarak bunlardan yeni bitki oluştururlar. Tohumlar zeytin yeşili renkte, çıplak, pappus ipek gibi yumuşaktır (20-30 mm boyunda).

Köygöçerten Otu Nedir?

Köygöçerten (Cirsium arvense), papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait Avrupa ve kuzey Asya'da yaşayan bir bitki türü. Çok hızlı çoğalır ve zararlı ot olarak kabul edilir.

Alt türler:

• Cirsium arvense subsp. arvense
  • Cirsium arvense subsp. vestitum
Konu Görselleri
  • Köygöçerten Otu Nedir?
  • Köygöçerten Otu Nedir?
  • Köygöçerten Otu Nedir?
  • Köygöçerten Otu Nedir?
  • Köygöçerten Otu Nedir?
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
A
  • Ahmet
  • ***@sorhocam.com
Mısır tarlasında köygöcüre çıktı buna hangi ilaç kullanılmalı
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Ökseotu (viscum album) yarı parazit bir bitkidir. Ağaçlara zarar verebilir ama doğada önemli rol oynar. Özellikleri, zararları ve faydaları hakkında detaylı bilgi edinin. Ökseotu (viscum album) nedir? Ökseotu (viscum album), özellikle ağaçların dallarına tutunan yarı parazitik bir bitkidir. Devam Et
Tarım ürünlerine ciddi zarar veren tam parazit yabancı otları keşfedin. Canavar otu (orobanche spp.) gibi bitkilere bağımlı yaşayan parazit otların özellikleri ve mücadele yolları bu yazıda. Devam Et
Düğmeotu (achillea millefolium), ince yaprakları ve küçük çiçekleriyle tanınan şifalı bir bitkidir. Yetiştiği yerler, kullanım alanları ve sağlık faydaları hakkında detaylı bilgi alın. Düğmeotu nedir? Devam Et
Çim otu, yeşil yapraklarıyla zemin kaplayan yaygın bir bitkidir. Park, bahçe ve spor sahalarında kullanımı, türleri ve bakım özellikleri hakkında detaylı bilgi edinin. Çim otu nedir? Devam Et
Unutma beni çiçeği (myosotis), mavi küçük çiçekleriyle tanınan zarif bir süs bitkisidir. Yetiştiği yerler, özellikleri ve anlamı hakkında detaylı bilgi alın. Unutma beni çiçeği nedir? Unutma beni çiçeği, bilimsel adıyla myosotis spp. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?