Adi yavşan otu

Veronica hederifolia

iğer İsimleri: Avrupaçayı, Veronica, Water pumpernel, Veronigue

Botanik Bilgi: Sıracagiller familyasından, çok yıllık bir bitkidir. Yuvarlak saplıdır. Bitkinin alt kısımları yere yatık olup yerde bulunan kısımları kök salarak büyük bir alana yayılabilir. Üst kısımları dik bir şekilde yükselir. Yaprakları, kenarları kertikli, kısa saplı, koyu yeşil renkli ve bir sonraki yaprakla çaprazdır. Çiçekleri mavi morumsu veya beyaz renkte olan bir bitkidir. Duvar çatlaklarında yetişir. Taze iken kokusuzdur. Kuruduktan sonra güzel kokar.

Adi Yavşan Otu

Yetiştirildiği Yerler: Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın killi, kireçli topraklarında ve güneşli yerlerde, ormanların seyrek yerlerinde veya orman kenarlarında, yol kenarları, çimenlikler ve meralarda yetişir.

Toplanması - Saklanması: Mayıs'tan Eylül'e kadar toplanarak temizlenir ve kurutulduktan sonra ince kıyılarak özel kaplarda muhafaza edilir.

Adi Yavşan Otu Faydaları

• Özsuyu ile ağız gargara yapıldığında ağız ve boğaz iltihaplarını geçirir.
  • Yaprağının yakısı yaraları geçirir.
  • Banyosu kaşıntılara fayda sağlar.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Baş ve kulunç ağrılarını keser.
Konu Görselleri
  • Adi Yavşan Otu Nedir?
  • Adi Yavşan Otu Nedir?
  • Adi Yavşan Otu Nedir?
  • Adi Yavşan Otu Nedir?
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Adi Yavşan Otu Nedir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Ökseotu (viscum album) yarı parazit bir bitkidir. Ağaçlara zarar verebilir ama doğada önemli rol oynar. Özellikleri, zararları ve faydaları hakkında detaylı bilgi edinin. Ökseotu (viscum album) nedir? Ökseotu (viscum album), özellikle ağaçların dallarına tutunan yarı parazitik bir bitkidir. Devam Et
Tarım ürünlerine ciddi zarar veren tam parazit yabancı otları keşfedin. Canavar otu (orobanche spp.) gibi bitkilere bağımlı yaşayan parazit otların özellikleri ve mücadele yolları bu yazıda. Devam Et
Düğmeotu (achillea millefolium), ince yaprakları ve küçük çiçekleriyle tanınan şifalı bir bitkidir. Yetiştiği yerler, kullanım alanları ve sağlık faydaları hakkında detaylı bilgi alın. Düğmeotu nedir? Devam Et
Çim otu, yeşil yapraklarıyla zemin kaplayan yaygın bir bitkidir. Park, bahçe ve spor sahalarında kullanımı, türleri ve bakım özellikleri hakkında detaylı bilgi edinin. Çim otu nedir? Devam Et
Unutma beni çiçeği (myosotis), mavi küçük çiçekleriyle tanınan zarif bir süs bitkisidir. Yetiştiği yerler, özellikleri ve anlamı hakkında detaylı bilgi alın. Unutma beni çiçeği nedir? Unutma beni çiçeği, bilimsel adıyla myosotis spp. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?