🍅 Kolay Domates Salçası Nasıl Yapılır? (Evde Adım Adım Tarifi)

Ev yapımı domates salçası, hem lezzetiyle hem de doğallığıyla sofraların vazgeçilmezidir. Katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan salça, yemeklere bambaşka bir tat katar. Peki, kolay domates salçası nasıl yapılır? İşte adım adım tarif 👇

Kolay Domates Salçası Nasıl Yapılır?

🧺 Gerekli Malzemeler

• 10 kg olgun domates

• 2 yemek kaşığı kaya tuzu

• (İsteğe bağlı) 1 çay bardağı zeytinyağı

👩‍🍳 Evde Kolay Domates Salçası Tarifi

1. Domatesleri Hazırlayın

Domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Sap kısımlarını kesin, büyük parçalar halinde doğrayın.

2. Püre Haline Getirin

Doğradığınız domatesleri blenderdan geçirin veya rendeleyin. Elde ettiğiniz domates püresini büyük bir tencereye alın.

3. Suyunu Çektirin

Domates püresini orta ateşte kaynatmaya başlayın. Ara sıra karıştırarak 2–3 saat kadar pişirin. Bu aşamada domatesin suyu buharlaşacak ve karışım koyulaşacaktır.

4. Tuzunu ve Yağını Ekleyin

Püre kıvam almaya başladığında içine kaya tuzunu ekleyin. Daha uzun ömürlü olması için az miktarda zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.

5. Kıvamı Kontrol Edin

Salça, kaşıktan dökülmeyecek kadar yoğunlaştığında olmuş demektir. İsterseniz güneşte 1–2 gün bekleterek daha koyu kıvam elde edebilirsiniz.

6. Saklama Aşaması

Hazırladığınız salçayı sıcak halde cam kavanozlara doldurun. Üzerine ince bir tabaka zeytinyağı gezdirin ve kapağını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde aylarca bozulmadan saklayabilirsiniz.

💡 Püf Noktaları

• En iyi sonuç için etli, az sulu domatesleri tercih edin (örneğin salçalık domates veya San Marzano cinsi).

• Eğer salçanızı daha uzun süre saklamak istiyorsanız, kavanozları kaynar su dolu tencerede 10 dakika pastörize edin.

• Güneşte kurutarak yaparsanız, daha yoğun bir lezzet elde edersiniz.

🔍 Anahtar Kelimeler

• Kolay domates salçası nasıl yapılır

• Ev yapımı domates salçası tarifi

• Domates salçası yapımı

• Güneşte domates salçası

• Doğal salça yapımı

Anahtar Kelimeler :
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?