• notifications1
  • menü

Bugün : 20 Nisan 2024 Cumartesi

Güneşle Dezenfeksiyon (Solarizasyon)

Solarizasyon, polietilen örtü altındaki nemli toprakta güneş radyasyonunun oluşturduğu ısısal, kimyasal ve biyolojik değişim olarak tanımlanabilir. Bir başka değişle yeni sayılabilecek ucuz ve kolay bir dezenfeksiyon işlemidir.

 

Güneş enerjisi toprak solarizasyonunda ilk defa 1976 yılında kullanılmıştır. Solarizasyonun, diğer ilaçlı ve buharlı toprak dezenfeksiyonu yöntemleri ile kıyaslandığında tek olumsuzluğu, uygulama süresinin uzunluğundan kaynaklanmaktadır. Sağlıklı bir solarizasyonun kuralları şunlardır:

  • 1- Solarizasyon uygulaması sera içi ve dışı sıcaklıklarının en yüksek olduğu ay veya aylara getirilmelidir.
  • 2- Toprak üzerine örtülen PE örtü güneş radyasyonunu çok iyi geçiren, çok ince(25-30um) filmler halinde olmalıdır.
  • 3- Toprak yüzeyi örtülmeden önce düzeltilmelidir.
  • 4-Toprak suyla iyice doyurulmuş olmalıdır.
  • 5- Örtü ile toprak arasında ki boşluğun çok az olmasına özen gösterilmelidir.
  • 6- Uygulama süresi en az 4 hafta olmalıdır.
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(30163 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Güneşle Dezenfeksiyon (Solarizasyon) Nedir?

Güneşle Dezenfeksiyon (Solarizasyon) Nedir?

Güneşle Dezenfeksiyon (Solarizasyon) Solarizasyon, polietilen örtü altındaki nemli toprakta güneş radyasyonunun oluşturduğu ısısal, kimyasal ve biyolojik değişim olarak tanımlanabilir. Bir başka değişle yeni sayılabilecek ucuz ve kolay bir dezenfeksiyon işlemidir. Güneş enerjisi toprak solarizasyonunda ilk defa 1976 yılında kullanılmıştır. ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi