• notifications1
  • menü

Bugün : 18 Nisan 2024 Perşembe

Bazı kişiler tarafından Hint hurması olarak da bilinen demirhindi, bu bölgenin bir ürünüdür. İngilizcede tamarind ismiyle bilinir ve son derece yaygın kullanılmaktadır. Eski dönemlerde Hindistan üzerindeki etkileri sebebiyle İngiltere'ye bu meyvenin yayılması oldukça hızlı olmuştur. Bu meyve, aslen baklagilleri ailesinin bir üyesidir. Ancak diğer üyeler ile ciddi farklar göstermektedir. Ağaçta yetişen bu ürün, 25 metre kadar yükselen devasa ağaçlarda kendisini gösterir. Bu ağaçlar, 150 seneye kadar yaşayan ağaçlardır ve uzun dönem verimli olarak meyve verir. Tüm dünyada sıklıkla kullanılmaya başlamasının ardından Malezya, Sudan ve Senegal gibi ülkelerde de üretimine başlanmıştır.

Demirhindinin faydaları nelerdir?

Demirhindi meyvesi üzerinde yapılan araştırmalar, bu meyvenin vitamin ve mineral yönünden inanılmaz bir seviyeye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Araştırmalarda bu meyvenin 7 farklı vitamine sahip olduğu ve bunun yanı sıra protein içerdiği gözlemlenmiştir. Ayrıca içerisinde demir, kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi 8 farklı mineral yer almaktadır. Bu içeriği sebebiyle insanlarda bağışıklık sisteminin güçlenmesi için tercih edilmektedir. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde yaygın olarak insanlara bulaşan rahatsızlıklara karşı etkili bir kalkan oluşturmaktadır. Sindirim ve boşaltım sistemi üzerinde olumlu etkiler göstermektedir. Kabız gibi sorunların ortadan kalkması ve sindirimin rahatlamasında etkili bir ürün olarak gösterilmektedir.

 

Demirhindinin zararları nelerdir?

Meyvenin zararları olup olmadığını araştıran kişiler çok yüksek kullanılmadığı sürece zararlarını görmeyeceklerini de rahatlıkla öğrenirler. İlk olarak içeriğinde şeker yer alıyor olması çok fazla tüketilmesi durumunda kilo alma sorunlarına sebep olabilmektedir. Ancak düşük düzeyde sindirimi düzenlediğinden zayıflamaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra kabızlığı gideriyor olması çok fazla tüketimde ishal gibi problemlerin yaşanmasına sebep olmaktadır. Ülkemizde her yerde satılan ürünlerden birisi olmadığından insanların çok fazla tüketmesi de sıklıkla görülen bir durum değildir. O yüzden bu olumsuz etkiler genel olarak gün yüzüne çıkmamaktadır.

 

Demirhindi nasıl tüketilir?

Günümüzde bu meyveden yapılan meyve suyu sıklıkla tercih edilen ürünlerden birisi olmaktadır. Özellikle Sultan Süleyman'ın en sevdiği içecek olması insanların farklı bir bakış açısıyla yaklaşmasına sebep olmaktadır. Genel olarak serinletici bir etkisinin olması insanların çok fazla tercih etmesine sebep olur. Ramazan ayının artık yaz aylarında geçiriliyor olması bu dönemde sıklıkla kullanımına sebep olmaktadır. Meyveden yapılan şerbetin harareti kesici özelliğinin olması her öğünde tercih edilebilmesini sağlamaktadır. Şerbet hazırlanırken 300 gram demirhindi ile 2 litre kadar su beraber kaynatıldığında oldukça lezzetli bir ürün ortaya çıkacaktır. İçerisine şekerin atılmasının unutulmaması gerekir. Eski dönemlerin en gözde meyvelerinden birisi olan demirhindi günümüzde de sıklıkla kullanılan ve şerbeti yapılarak tüketilen ürünlerden birisidir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(74201 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Hint Hurmasının Fayaları Nelerdir?

Hint Hurmasının Fayaları Nelerdir?

Bazı kişiler tarafından Hint hurması olarak da bilinen demirhindi, bu bölgenin bir ürünüdür. İngilizcede tamarind ismiyle bilinir ve son derece yaygın kullanılmaktadır. Eski dönemlerde Hindistan üzerindeki etkileri sebebiyle İngiltere ye bu meyvenin yayılması oldukça hızlı olmuştur. Bu meyve, aslen baklagilleri ailesinin bir üyesidir. Ancak diğe...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi