• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Pepino Meyvesi Faydaları ve Zararları

Pepino (Solanum muricatum) 

Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen pepino, kavun aromalı meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.

Pepino Meyvesi Faydaları

Dünyada üretimi yapılan başlıca pepino çeşitleri, Schmidt Kawi Suma Lincoln Gold Golden Litestipe Miski ve Comerayaa33 dır.Ülkemizde üretimi yapılan pepino Miski çeşitidir. Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir. Meyve ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar çıkabilmektedir. Genellikle 150-600 gram arasındadır.

 

Pepinonun meyveleri taze olarak tüketildiği gibi genelde meze olarak dondurma ile birlikte ve karışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmaktadır. Pepino bazı ülkelerde süs bitkisi olarak da değerlendirilmektedir.

 

İçeriği: 1 kg. meyvede 56gr. Suda eriyebilir kuru madde verir.57 gr. Suda eriyebilir şeker 1 gr. Protein 480 mg. C vitamini 107 mg. P 1150mg. K bulunmaktadır.

 

Faydaları: İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırır. Ayrıca yara ve diş iltihaplarına karşı etkilidir. Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(69964 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Pepino Meyvesi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Pepino Meyvesi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Pepino Meyvesi Faydaları ve Zararları Pepino (Solanum muricatum) Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen pepino, kavun aromalı meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir. Dünyada üretimi yapılan başlıca pepino çeşitleri,...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi