• notifications1
  • menü

Bugün : 17 Nisan 2024 Çarşamba

Uzmanlar tarafından sıkça yapılan uyarılardan biri meyvelerin ve sebzelerin mümkün olduğu müddetçe kabuklarının soyulmaması yönündedir. Bu uyarının sebebi birçok meyvenin en çok vitamin depolanan kısmının kabuğu olmasından kaynaklıdır. Muzu kabuğu ile yemek mümkün değildir ancak muz kabuklarını çöpe atmak da çok değerli bir maddeyi boş yere heba etmek anlamına gelir. Çöpe atmak yerine muz kabuklarını faydalı olarak değerlendirmenizi sağlayacak birçok seçenek vardır.

Dişleri Beyazlatmak İçin Muz Kabuğu

Muz kabuğu ile dişlerinizde yakalayacağınız beyazlığı gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Yapmanız gereken oldukça basit. Olgun olduğundan emin olduğunuz bir muzu güzelce soyun. Elde ettiğiniz kabukların etli yani iç kısmı ile dişlerinizi boşluk bırakmayacak şekilde iyice ovalayın. 10 dakika kadar mümkün olduğunca ağzınızı açık tutarak bekleyin ve 10 dakikanın sonunda dişlerinizi kuru bir fırçayla normal fırçalama ritüelinize uyarak fırçalayın, ağzınızı iyice durulayın. Bu işlemi 14 gün boyunca günde bir kes olmak üzere devam ettirin.

 

Aknelerle Savaşta Muz Kabuğu

Cildinizi düzenli olarak her akşam muz kabuğu ile ovalamak aknelerle savaşta büyük bir yardımcınız olacaktır. Yatmadan bir saat kadar önce iyice temizlediğiniz yüzünüzü muz kabuğu ile 10-15 dakika boyunca ovun. Ovalama işlemi aynı zamanda bir masaj etkisi göstereceğinden yüzünüzde kan dolaşımı hızlanacaktır. Bir saat kadar yüzünüzde tuttuğunuz muz parçacıklarını ılık su ile durulayın ve öyle uyuyun farkı göreceksiniz.

 

Muz Kabuğu İle Ayakkabılarınızı Parlatın

Muzun tam bir potasyum deposu olduğunu bilmeyen yoktur. Fazla bilinmeyen gerçek ise, ayakkabı cilalarının da yoğun potasyum içerdiğidir. Potasyumun deriyi besleyici özelliği olduğundan, muz kabuğunun iç kısmı ile ayakkabılarınızı iyice ovalamak cilalamak ile aynı etkiyi gösterecektir. Ayakkabılarınız üzerinde kalan muz tabakasını, hafif nemli bir kumaş parçası ile silerek giderebilirsiniz.

 

Muz Kabuğu İle Yanık Acılarını Dindirin, Kaşıntılarınızdan Kurtulun

İleri derecede yanıklar için mutlaka doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurun uyarısını yaptıktan sonra gelelim muzun faydalarına. Hafif bir yanık problemi yaşıyorsanız (güneş yanığı da söz konusu olabilir) yanık olan bölgeyi güzelce temizledikten sonra bir muz kabuğunun iç kısmını bu bölgeye tampon olarak uygulayabilirsiniz. Hem tedavi sürecine katkı sağladığını ham de bölgeyi serinlettiğini fark edeceksiniz. Karınca veya sivrisinek ısırıklarında kabaran bölgeye muz kabuğu tutmakta aynı şekilde hem ferahlık hissi verecek hem de kaşıntıyı engelleyecektir.

 

Muz Kabuğundan Kek Yapın

Muz kabuğu ile lezzetli tariflere imza atmanız mümkün. Muz kabuklarını kek yapımında kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken muzu açmadan önce dış yüzeyini iyice yıkamak. Muz kabukları açıldıktan sonra ise kabukların yumuşamasını sağlamak adına 2 veya 3 gün kadar suda bekletmelisiniz. Sonrasında muz kabuklarını blenderden geçirin ve muz kabuklarınız istediğiniz tarifte kullanmaya hazır hale gelecektir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(16978 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Yeşil Muzu Sarartmak İçin Mutlaka Yapın!

Yeşil Muzu Sarartmak İçin Mutlaka Yapın!

Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.

Muzun Daha Uzun Süre Dayanması İçin Mutlaka Yapın!

Muzun Daha Uzun Süre Dayanması İçin Mutlaka Yapın!

Muzların daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

Muz Kabukları Nasıl Değerlendirilir?

Muz Kabukları Nasıl Değerlendirilir?

Uzmanlar tarafından sıkça yapılan uyarılardan biri meyvelerin ve sebzelerin mümkün olduğu müddetçe kabuklarının soyulmaması yönündedir. Bu uyarının sebebi birçok meyvenin en çok vitamin depolanan kısmının kabuğu olmasından kaynaklıdır. Muzu kabuğu ile yemek mümkün değildir ancak muz kabuklarını çöpe atmak da çok değerli bir maddeyi boş yere heba...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi