• notifications1
  • menü

Bugün : 20 Nisan 2024 Cumartesi

Dünyada her yemek şirketin müşterilerine yılda yaklaşık 50 milyon pipet verdiğini biliyor muydunuz?

Lokanta, fast-food vb yemek hizmeti sunan işletmelerin hamburger ya da kolanızın yanında fazladan verdiği pipetleri sakın atmayın. Çünkü birçok işe yarıyorlar.

 

  1. Pipetleri çileklerinizin ortasından geçirip yapraklarını ve tepesindeki beyazlığı meyveyi deforme etmeden çıkarabilir ve daha lezzetli bir çilek keyfi yaşayabilirsiniz.
  2. Pipeti not defterinizin ya da tabletinizin yanına yapıştırabilir ve kalemlik olarak da kullanabilirsiniz.
  3. Pipeti ketçapınıza batırın ve dibine kadar itin. Bu şekilde pipet hem şekliyle hem ketçap şişesinin içine hava girmesini sağlayarak ketçapınızın topaklanmasını engeller.
  4. Özel sebze poşetlerinizin içine bir ucu dışarıda kalacak şekilde pipet yerleştirdiğinizde bu sebzelerinizin ve tabii ki meyvelerinizin de çabuk oksitlenmesini ve bayatlamasını önleyecektir.
  5. Tamponlu bir ortamda taşınması gereken bazı eşyalarınız için özel sebze poşetinizin ağzını kapatın ve küçük bir boşluktan pipetle üfleyerek şişirin. Eşyalarınızı daha güvenle taşıyın.
  6. Uzun zincir mücevherlerinizi pipete yerleştirerek çekmecenize ya da seyahat çantanıza koyun ve güvenle yola çıkın.
  7. Çiçeklerinizin vazolarınızın zirvesinde görkemleriyle görünmesi için saplarını pipetlere geçirin ve vazonuza su doldurun. Dikkat etmeniz gereken tek şey vazonuza pipetin içinden saplarına ulaşacak kadar su ekleyip eklemediğiniz olsun. Böylece çiçekleriniz uzun süre yaşasın ve vazonuzu daha çok doldursun.
  8. Diyelim ki küçük bir çiçeğiniz var ve vazonuzu dolduramayacak kadar küçük. Hemen sapını pipetin içine yerleştirin, diğer ucunu kapatın pipete biraz su doldurun ve ofisinizdeki masanıza yerleştirin. İsterseniz küçük bir çiçeği bu şekilde susuz kalmasını engellemeden taşıyabilirsiniz de.
  9. Ayrıca küçük miktarda baharatlarınızı da pipetlerinizde saklayabilirsiniz. Bir ucundan döktüğünüz favori baharatı pipetin diğer ucunu kapatarak gün boyunca yanınızda taşıyabilir ve iş öğünlerinde rahatça kullanabilirsiniz.
  10. Ayrıca az miktarlarda merhem, solüsyon, güneş kremi gibi özel ürünlerinizi kısa süreli yolculuklarınızda pipetlere koyup diğer ucunu bantlayarak güvenle taşıyabilirsiniz. Sadece hangi pipetteki ürünün hangi ihtiyacınız için olduğunu birer etiketle belirlemenizde fayda var.
  11. Büyükçe bir şişeyi, örneğin bir şarap ya da bir litrelik kola şişesini suyla doldurun ve içine bir tane pipet koyarak evdeki çiçeğinizin toprağına ters çevirip yerleştirin. Böylece günlerce evde olmadığınızda bile çiçekleriniz kendiliklerinden düzenli olarak sulanır ve kurumazlar.
  12. Diyelim ki direksiyondasınız ya da yürüyorsunuz ve elinizde dolu bir shake kahve var, pipetinizi ikiye katlayarak pipetinizin içme boşluğuna yerleştirin ve güvenle yolculuğunuza devam edin. Oturduğunuzda aynı pipeti kahvenizi içmek için de kullanabilirsiniz.
  13. Şarap mantarını açmak ustalık ister eğer bir kaza olmuş ve mantar kırılıp şişenin içine dağılmışsa dert etmeyin. Pipeti şişeye yerleştirin ve boşta kalan ucunu parmağınızla kapatın. Pipet bu şekilde vakumlayıcı özellik kazanır ve kırık parçaları tek tek şarabınızdan temizleyebilirsiniz.
  14. Saçlarınızı yıkadınız ve tamamen doğal yöntemlerle kurumasını istiyorsunuz. Saçlarınızı pipetlere dolayarak köklerini ve derilerini açığa çıkarabilir ve kurumalarını, hava alıp sağlıklarını korumalarını sağlayabilirsiniz. Daha sonra pipetleri çözerek saçlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(08139 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Pipetlerin Farklı Kullanım Alanları Nelerdir?

Pipetlerin Farklı Kullanım Alanları Nelerdir?

Dünyada her yemek şirketin müşterilerine yılda yaklaşık 50 milyon pipet verdiğini biliyor muydunuz? Lokanta, fast-food vb yemek hizmeti sunan işletmelerin hamburger ya da kolanızın yanında fazladan verdiği pipetleri sakın atmayın. Çünkü birçok işe yarıyorlar. Pipetleri çileklerinizin ortasından geçirip yapraklarını ve tepesindeki beyazl...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi