• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Her gün ne kadar zararlı olduğuyla ilgili farklı haberler okusak da kola, onlarca yıldır her yaştan insanın en sevdiği içeceklerden biri. Hem yemeklerle birlikte hem de serinlemeye ihtiyacımız olduğunda imdadımıza koşan kolayı aslında bambaşka nedenler için de kullanabilirsiniz. Midemizde de bu etkileri göstermediğini umuyoruz!

Çini Porselenlerdeki Lekeleri Temizleyin

Lekelenmiş çini porselenlerinizi içine kola doldurduğunuz bir kapta birkaç saat bekletin. Daha sonra durulayın. Lekelerin tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

 

Halıdaki Lekeleri Temizleyin

Çocuklarınız halılarınıza resim defteri muamelesi yapıp üzerine boyalar veya ispirtolu kalemlerle bir şeyler çizmişse, çareyi kolada bulabilirsiniz. Lekenin üzerine kola dökün ve sabunlu suyla ovalayarak silin. Lekeler çok kısa bir süre içinde kaybolacaktır.

 

Tencere ve Tavalardaki Yanıklardan Kurtulun

Eğer kısa süreli bir dalgınlığınız tencere ve tavalarınıza mal olduysa, bu yanıklardan kurtulup tencerelerinizi tekrar kullanıma geçirebilirsiniz. Yanık lekelerinin üzerine yeterli miktarda kola dökün ve 1 gece bekletin. Sabahleyin baktığınızda tencerelerinizin hiç yanmamış gibi parladığını göreceksiniz.

 

Deterjanların Baş Edemediği Yağ Lekelerinden Kurtulun

Çamaşır makinenizin deterjan gözüne kola dökmek çılgın bir fikir görünse de cesur olup bunu denemenizi öneririz. Üzerinde yağ lekeleri bulunan kıyafetlerinizi makineye atıp deterjan gözüne bir miktar kola koyun. Bu asidik sıvının deterjandan daha fazla etki gösterdiğini göreceksiniz.

 

Saçınızdaki Boya Facialarını Geri Sarın

Saçınızı boyadınız ve hayal ettiğiniz gibi olmadı mı? Çaresi var. Saçınızı diyet kolayla ıslatın ve tamamına yedirdikten sonra 15 dakika boyunca saçınızda bekletin. Saç boyasının aktığını göreceksiniz.

 

Metal Yüzeylerdeki Boyayı Silin

Bir havluyu kolayla ıslatın ve boyalı metal yüzeylerin üzerinde birkaç dakika boyunca bekletin. Havluyu kaldırdığınızda boyanın da çıktığını göreceksiniz.

 

Araba Akünüzün Ömrünü Uzatın

Araba akünüzün bağlantı noktaları (kutup başları) paslandıysa, üzerine biraz kola dökün ve pasın nasıl anında çözüldüğünü seyredin.

 

Sümüklü Böceklerden Kurtulun

Eğer bahçeniz sümüklü böcek istilasına uğramışsa, bir kaseye kola doldurun ve bu kaseyi bahçenin bir köşesine bırakın. Kolanın içindeki şeker nedeniyle sümüklüböcekler kolaya doğru yönelecektir ancak içindeki asit nedeniyle ölürler. Ancak sümüklü böcekleri öldürmeden uzaklaştırmak istiyorsanız, bu yöntemi denemeyin!

 

Derzleri Temizleyin

Seramik taşların arasında zamanla biriken kirlerden kurtulmak için de koladan faydalanabilirsiniz. Taşların üzerine kola döküp birkaç dakika bekletin. Derzlerin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

 

Tuvaleti Temizleyin

Klozetin içine bir kutu kolayı dökün ve bir gece sifonu çekmeden bekletin. Ertesi sabah klozetin içindeki tüm lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

 

Eski Paraları Parlatın

Kararmış, eski paraları birkaç saat boyunca kola dolu bir kabın içerisinde bekletin. Paraların sanki yeni gibi parladığını görünce şaşıracaksınız.

 

Kromları Parlatın

Kromlarınızı parlatmak için ihtiyacınız olan şeyler sadece kola ve alüminyum folyo. Kararmış kromlarınızın üzerine kola dökün ve daha sonra alüminyum folyo ile silin. Kromlarınız yeniden pırıl pırıl olacaklar.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(58855 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Temizlite Kolanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Temizlite Kolanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Her gün ne kadar zararlı olduğuyla ilgili farklı haberler okusak da kola, onlarca yıldır her yaştan insanın en sevdiği içeceklerden biri. Hem yemeklerle birlikte hem de serinlemeye ihtiyacımız olduğunda imdadımıza koşan kolayı aslında bambaşka nedenler için de kullanabilirsiniz. Midemizde de bu etkileri göstermediğini umuyoruz! Çini Porselenl...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi