• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Katyonik Poli Elektrolit Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Atık su arıtma sistemlerinde floklaşmayı sağlamak amacıyla kullanılan polielektrolitler, anyonik ve katyonik polielektrot'lar olarak iki ana gruba ayrılmaktadırlar. Nanyonik polielektrolitler olmasına rağmen pek kullanılmamaktadır. Genelde anyonik polielektrolitler kimyasal arıtma tesislerinde atık suda bulunan partüküllerin birleştirilerek çöktürülmesini sağlamaktadır.

 

Katyonik polielektrolitler ise biyolojik ağırlıklı su arıtma tesislerinde oluşturulacak flokların yüzdürülmesi veya tüm arıtma tesislerinden çıkan atık çamurların susuzlaştırılması sırasında verimi arttırmak için kullanılır. Temel olarak bu prensiplerde kullanılan polielektrolitlerin muhtelif çeşitleri vardır. Atık su sistemleri için gerekli jar testlerinin uzmanlarca yapılarak sisteme uygun polielektrolit'in seçilerek sistemde en uygun kullanımın yapılması mutlaka şarttır Bunun neticesinde arıtma sisteminin sağlıklı ve verimli çalışması sağlanabilir.

 

Katyonik polielektrolit, anyonik formundan farklı olarak genellikle biyolojik arıtma tesislerinin fazla aktif çamurlarında kullanılır.  Çökeltme havuzundan alınan fazla aktif çamurun filtre pres veya belt-preslere pompalanması sırasında çamur hattına katyonik polielektrolit ilave edilerek çamurun susuzlaştırılması sağlanır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(17348 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Katyonik Poli Elektrolit Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Katyonik Poli Elektrolit Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Katyonik Poli Elektrolit Özellikleri Ve Kullanım Alanları Atık su arıtma sistemlerinde floklaşmayı sağlamak amacıyla kullanılan polielektrolitler, anyonik ve katyonik polielektrot lar olarak iki ana gruba ayrılmaktadırlar. Nanyonik polielektrolitler olmasına rağmen pek kullanılmamaktadır. Genelde anyonik polielektrolitler kimyasal arıtma tesisl...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi