• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Rezene Çayı Faydaları Ve Zararları

Rezene çayı faydaları, rezene bitkisinden yapılan bu şifalı çayı uzmanlar tavsiye etmektedir. Özellikle sakinleştirici etkisi, ağrı giderici, sindirim sistemini rahatlatıcı etkisiyle rezene şifalı bir bitkidir. Bitkinin tohumlarıyla hazırlanan çayı çeşitli rahatsızlıklarda kullanılır. Toksinlerin atılmasında, mide kasılmalarının önlenmesinde, safrayı arttırması, diş ağrısını azaltma, sindirimi düzeltme, cinsel isteksizlikte, mide gazında, ödem atmada, anne sütünü arttırmada, bebeklerdeki kolik sancısını gidermede, bağışıklığı güçlendirmede rezenenin faydasını görürsünüz. Rezene her mevsim yetişen, uzun ömürlü bir bitkidir. Bu nedenle her zaman bolca bulunur.

Rezene Çayı Faydaları

Rezene çayı nasıl hazırlanır?

1 çay kaşığı rezene tohumu ezilerek, 1 su bardağı kaynatılmış sıcak suyun içine konur ve 10 dakika kadar üzeri örtülerek demlenir. Daha sonra rezene tohumlarını süzerek, rezene çayını sıcakken içebilirsiniz. İçine bal gibi tatlandırıcı koymanızda sakınca yoktur.

 

Rezene çayının faydaları nelerdir?

  • Rezene çayı sindirimi düzenlediğinden, özellikle kolik sancılarını giderir.

  • İmmün sisteminin güçlendirilmesinde yararı olur.

  • Gargara yapılırsa diş ağrılarını, boğaz iltihaplarını hafifletir.

  • Bağırsaklarda oluşan iltihap ve mantarların temizlenmesinde etkisi olur.

  • Emziren kadınlar rezene çayı tüketirse, anne sütünü arttırır.

  • İçeriğinde bulunan B, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineralleri sayesinde vücudun dinç kalmasında, kemiklerin güçlenmesinde, bağışıklığın desteklenmesinde etkili olur

  • Üst solunum yolu hastalıklarında, cilt hastalıklarında, sindirim sistemi rahatsızlıklarında, göz hastalıklarında rezene çayının şifalı olduğu belirlenmiştir.

  • Kadınlardaki adet sancılarının hafifletilmesinde, adet döngüsünün düzenlenmesinde rezene çayı faydalı olur.

  • Rezene tohumlarının içeriğindeki bileşenlerin antioksidan ve anti bakteriyel etkileri vardır.

  • Rezene ekstresi kan basıncını düşürür.

  • Yemeklerden sonra rezene çayı tüketilirse,  mide ağrılarını, mide gazını giderir.

  • Ağız kokusunu giderdiği gibi, vücuttan ödem atan bitkisel ürünlerin içinde en faydalısıdır. Bu şekilde vücuttaki fazla sodyumun atılmasını sağlar.

  • Rezene çayı ile gözlere kompres yapıldığında, konjonktivit gibi bazı göz enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olur.

  • Dismenore hastası olan kişilerin bulantı, halsizlik, kusma, baş ağrısı, yorgunluk gibi sorunlarına iyi gelir.

 

Rezene çayı faydaları ile şifa dağıtıcıdır. Bu çayın düzenli içilmesi halinde, yukarıda sayılan rahatsızlıkları bulunan kişilere yararlı olur. Ancak rezene çayı aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. Günde 1-2 fincan içilmesi yeterli olur. Ayrıca hastalıkları olan kişilerin, gebe kadınların bunu doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye olunur.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(29575 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Rezene Çayının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Rezene Çayının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Rezene Çayının Faydaları ve Zararları Rezene çayı, yıl boyu bulunabilen rezene, sarıya çalan bir renge sahiptir. Yaklaşık 2,5 metre kadar boylanabilir. Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kendiliğinden yetişir. Tat olarak dereotunu anımsatan bitki, Hint ve Pakistan mutfağında baharat olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. R...

Rezene Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Rezene Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Rezene Çayı Faydaları Ve Zararları Rezene çayı faydaları, rezene bitkisinden yapılan bu şifalı çayı uzmanlar tavsiye etmektedir. Özellikle sakinleştirici etkisi, ağrı giderici, sindirim sistemini rahatlatıcı etkisiyle rezene şifalı bir bitkidir. Bitkinin tohumlarıyla hazırlanan çayı çeşitli rahatsızlıklarda kullanılır. Toksinlerin atılmasında, ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi