• notifications1
  • menü

Bugün : 16 Ocak 2018 Salı

Hijyen Ve Sanitasyon

Hijyen Eğitimi Soruları 2017

1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat
B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon
C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak
D) Desenli açık renk takım elbise

2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz?
A) Silindir şapka      B) Siyah ceket   C) Siyah ayakkabı   D) Siyah çorap

3. Aşağıdakilerden hangisi Bayan Kabin Memuru’nun kıyafetidir?
A) Lacivert dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek ve ceket, fular, lacivert yarım topuklu deri ayakkabı.
B) Desenli açık renk etek, beyaz gömlek, ceket, fular.
C) Gri dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek, süveter veya hırka, fular.
D) Belli tip ve modelde üniforması yoktur. İşin çeşidine göre değişir.

4. Otobüs hosteslerinin üniforma renkleri belirlenirken ne dikkate alınır?
A) Genellikle şirketin kullandığırenkler esas alınır.
B) Mevsime göre seçim yapılır.
C) Sadece gri renk kullanılır.
D) Hostes istediği rengi seçebilir.

5. Aşçıkıyafeti nelerden oluşur?
A) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular
B) Ceket, pantolon, kep, fular, ayakkabı
C) Önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi
D) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi

6. İşkıyafeti giyerken aşağıdaki hususludan hangisine dikkat edilir?
A) Kıyafet temiz ve ütülü olmalı.
B) Kıyafet son moda olmalı.
C) Yırtık, sökük kıyafetler giyilmemeli.
D) Ayakkabılar daima boyalıolmalı.

7. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek-içecek hizmetleri personelinin dolabında işi gereği bulundurmasıgereken araç-gereçlerden değildir?
A) Yedek iç çamaşırı, çorap ve ayakkabı
B) Kolonya, after shave, deodorant
C) Kitap, gazete, dergi
D) Saç tokası-bone-şapka

8. Aşağıdakilerden hangisi uçak hosteslerinin taşıması gereken dokümanlardan değildir?
A) 4011 Model B) Check Lıst (Uçak Kontrol Listesi)    C) Anons El Kitabı  D) Kabin Memuru El Kitabı

9) Toplu yaşanan yerlerde kullanılan sabun nasıl olmalıdır?
A) Granül sabun      B) Sıvı sabun    C) Kâğıt sabunu      D) Arap sabunu

10) Kepekli saçların yıkanmasında nelere dikkat edilmelidir?
A) Kullanılan şampuan ve suyun ısısına
B) Sıcak su ile yıkanmasına
C) Soğuk su ile yıkanmasına
D) Ilık su ile yıkanmasına

11) Şampuan ve sabun seçmede en az aranan özellik nedir?
A) Güzel kokulu olması,
B) Arındırıcı özelliğinin olması
C) Kullananda alerjik sorun yaratmaması
D) Fiyatının ucuz olması

12) Saç ve vücut havlularının en önemli özelliği nedir?
A) Ebatlarının büyük olması, B) Kolay yıkanabilir olması
C) Suyu iyi emmesi, yumuşak olması   D) Sert olması

13. Çalışma esnasında giyilecek ayakkabılar hangi özellikte olmalıdır?
A) Topuklu olmalıdır.
B) Terlik tipi (açık olmalıdır).
C) Ortopedik ve kaymaz tabanlı olmalıdır.
D) Görünüşü estetik (şık) olmalıdır.

14. Hangi durumlarda eldiven kullanmalıyız?
A) Duş yaparken
B) Kimyasal maddeler kullanırken
C) Krem sürerken
D) Ayağımızı yıkarken

15. Ayak tırnakları nasıl kesilmelidir?
A) Düz kesilmeli   B) Kenarları alınarak yuvarlatılmalı     C) Farketmez   D) Uçları sivri bırakılmalı

16. Ellerin temiz olması için kaç saniye süreyle yıkanmalı?
A) 10 saniye B) 15 saniye C) 3 saniye D) 25 saniye

17. Ayakların iyi yıkanması ve kurulanması sebep gereklidir?
A) Kokmaması için   B) Ayağın dinlenmesi için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yukarıdakilerin hepsi

18. Ellerin ve bakımlı olması sebep gereklidir?
A) Tırnakların kırılmaması için
B) Eller iletişim de önemli olduğu için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yaşlanmaması için

19) Dişler hangi sıklıkla fırçalanmalıdır?
A) Yemeklerden önce ve sonra
B) Sabah ve akşam yemekten sonra
C) Diş hekimine giderken
D) Yukarıdakilerin hepsi
 

20) Hangi durumlarda diş ipi veya arayüz fırçası kullanmalıyız?

A) Diş aralarındaki yiyecek artıklarının temizlenmesi için

B) Ağzımızda protez varsa

C) Doktor önerdiyse

D) Diş fırçası olmadığında 



CEVAP ANAHTARI

1 C 2 A 3 A 4 A 5 D 6 B 7 C 8 A 9 B10 D 11 D 12 C 13 D 14 B 15 A 16 B 17 C 18 B 19 B 20 D

​Hijyen Esasları Ve İyi Uygul​ama Kılavuzları

​Hijyen Esasları Ve İyi Uygul​ama Kılavuzları

​Hijyen Esasları ve İyi Uygul​ama Kılavuzları Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten İş Yerleri İçin Hijyen Esasları İyi Uygulama Kılavuzu Et ve Et Ürünleri Satan Küçük İ...

22 Ağustos 2017, Salı

Hijyen Eğitimi Soruları 2017

Hijyen Eğitimi Soruları 2017

1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak D) Dese...

16 Haziran 2017, Cuma

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

1. İş hijyeni uygulayıcısının görevleri ile il­gili olarak aşağıdakilerden hangisi yan­lıştır? A) İşçilerden alınacak biyolojik sıvı ve dokuların değerlendirilmesini yapar B) Saptanan dur...

19 Mart 2016, Cumartesi

Soru Ve Cevaplarla Hijyen

Soru Ve Cevaplarla Hijyen

SORU VE CEVAPLARLA HİJYEN 1 ) Hijyenik Ortam Nedir? a) Kirli bir yüzeyi temizledikten sonra dezenfekte edilmiş ortam (x) b) Kirli yüzeyi temizlemiş ortam, c) Yağdan ve kirden arınmış ortam, d) He...

19 Mart 2016, Cumartesi

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Maitre d’Hotel’in(şef garson) kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, ...

19 Mart 2016, Cumartesi

El Yıkamanın Önemini Anlatan Ekmek Deneyi

El Yıkamanın Önemini Anlatan Ekmek Deneyi

Öğrencilerin el yıkama alışkanlığı kazanmaları el yıkamanın önemini anlamaları için oldukça ikna edici ve açıklayıcı bir deney yapan ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşan öğretmen, tüm dünyadan t...

19 Eylül 2017, Salı

​Hijyen Esasları Ve İyi Uygul​ama Kılavuzları

​Hijyen Esasları Ve İyi Uygul​ama Kılavuzları

​Hijyen Esasları ve İyi Uygul​ama Kılavuzları Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten İş Yerleri İçin Hijyen Esasları İyi Uygulama Kılavuzu Et ve Et Ürünleri Satan Küçük İ...

22 Ağustos 2017, Salı

Hijyen Eğitimi Soruları 2017

Hijyen Eğitimi Soruları 2017

1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak D) Dese...

16 Haziran 2017, Cuma

Saç biti nedir?

Saç biti nedir?

Saç biti, varlığı binlerce yıl öncesine uzanan, küçük, kanatsız, gri veya açık kahverenginden kızıl kahverengine kadar değişiklik gösteren, yaklaşık 3 mm uzunluğunda böceklerdir. Bitlerin yegâne be...

3 Nisan 2017, Pazartesi

İşletmelerde İnsan Kaynaklarının Önemi

İşletmelerde İnsan Kaynaklarının Önemi

İŞLETMELERDE İNSAN KAYNAKLARININ ÖNEMİ Personeller isletmeler için bir maliyet unsuru değil daha fazla önem verilmesi ve geliştirilmesi gereken bir kaynak olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. İ...

19 Mart 2016, Cumartesi

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Maitre d’Hotel’in(şef garson) kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, ...

19 Mart 2016, Cumartesi

Soru Ve Cevaplarla Hijyen

Soru Ve Cevaplarla Hijyen

SORU VE CEVAPLARLA HİJYEN 1 ) Hijyenik Ortam Nedir? a) Kirli bir yüzeyi temizledikten sonra dezenfekte edilmiş ortam (x) b) Kirli yüzeyi temizlemiş ortam, c) Yağdan ve kirden arınmış ortam, d) He...

19 Mart 2016, Cumartesi

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Sağlık ve temizlik kuralları bilgisini içeren hekimlik dalı hangisidir? A) Temizlik B) Sanitasyon C) Dezenfeksiyon D) Hijyen 2. Yiyecek üretimi ve servisi...

19 Mart 2016, Cumartesi

Saç biti nedir?

Saç biti nedir?

Saç biti, varlığı binlerce yıl öncesine uzanan, küçük, kanatsız, gri veya açık kahverenginden kızıl kahverengine kadar değişiklik gösteren, yaklaşık 3 mm uzunluğunda böceklerdir. Bitlerin yegâne be...

3 Nisan 2017, Pazartesi

Hijyen Ve Sanitasyon Ne Demek?

Hijyen Ve Sanitasyon Ne Demek?

Sanitasyon; Sanitasyon latince de sağlık anlamına gelen sanitas kelimesinden köken almıştır. Sanitasyon geniş anlamda insan sağlığının iyileştirilmesi, korunması ve sağlığın tekrar kazanılmasında u...

26 Subat 2016, Cuma

x
Aklınıza bir soru mu takıldı? Siz sorun biz cevap verelim.
Henüz yorum yapılmamış!

Güvenlik Kodu : 956JR

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

KULLANICI YUVASI

Kullanıcı Adınız

Şifreniz

Üye Ol Şifremi Unuttum

SPONSORLARIMIZ
sedef tarım Arafa TARIM
SİTE İSTATİSTİKLERİ
  • Konular (3635)
  • Duyurular (2632)
  • Resimler (4058)
  • Dokümanlar (1507)
  • Üyeler (6022)
reflesh

İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16.

WWW.SORHOCAM.COM

Bkü Bayilik ve Toptancılık Sınavı, Tarımsal destekler, hastalıklar, zararlılar ve yabancı otlar ile mücadele üzerine faydalı bilgiler