• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Parke Temizliği İçin Püf Noktalar

Hanımların en büyük problemi evdeki eşyaların, duvarların, zeminin kısacası her yerin her daim temiz kalabilmesi ya da pratik olarak temizlenebilmesidir. Bu amaçla yeni çıkan her temizlik ürünü alınır ve denenir. Banyo dolapları genel de çeşit çeşit temizlik malzemeleri ile doludur. Ancak temizlikte en önemli olan husus en kaliteli temizleyiciyi satın alıp onunla temizlik yapmak değil, eşyaya uygun olan, sadece onun için üretilmiş temizlik malzemeleriyle temizlik yapmaktır. Bu sayede daha kısa sürede ve daha az çabayla istenen sonuca ulaşılır ve temizlenen alanın da zarar görmesi önlenebilir. İşte tam da bu anlatılanlarla aynı düzlemde olan parkelerin de temizliği çok zor, zahmetli ve önemlidir.

Parkeler Nasıl Kullanılmalıdır?

Parkeler, evin görünümünü daha modern ve şık hale getiren döşeme malzemeleridir. Çok çeşitli renk tonları ve desenlerde tasarlanan parkeler zeminin daha kısa sürede ısınması ve taş ya da mermer gibi soğuğu hapsetmemesi özelliğiyle de çok favori zemin kaplama malzemeleridir. Ancak taş, mermer ya da fayanslardan daha hassas olduğundan çok çabuk zarar görürler. Örneğin sert metal, cam ev eşyaları, sandalye ve masaların ayakları, çocukların sert yüzeyleri gibi akla gelebilecek kesici ve sert malzemelerin hemen hepsi parkelerde çiziklere sebep olabilmektedir.

 

Parkelerde oluşan çiziklerin başka bir sebebi de elektrik süpürgesiyle süpürürken fırçalı uç kullanmak yerine, metal uç kullanılmasıdır. Elektrik süpürgelerinin metal uçları da parkelerde çizikler meydana getirmektedir. Bunun yanında parkelerin en büyük düşmanlarından olan su, parkenin hem formunu bozar, hem rengini soldurur, hem de parkeleri kabartarak şişirir. Bu sebeple parkelere su dökülmemesine, yanlışlıkla su dökülen yerin anında kurulanmasına özen göstermek gerekir. Ayrıca kalitesiz temizlik malzemeleri, ağartıcılar ya da çamaşır suları ile temizlenen parkelerin rengi solabilir. Bu sebeple parke kullanırken daha hassas davranmak gerekmektedir.

 

Parke Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Parke temizliğini düzenli aralıklarla yapmak, kalıcı lekelerin oluşumunu önleyeceğinden, mutlaka haftada bir, iki kez parkeleri elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla süpürmek gerekir. Ardından suyu iyice sıkılmış yumuşak bir bez ya da vileda ile parkeler silinebilir. Bezin ıslatıldığı suya ya da vileda suyuna parkeler için özel olarak üretilmiş olan temizleyicilerden yarım çay bardağı kadar dökmek yeterli olacaktır. Fayans, mermer gibi yüzeylerin temizlenmesi için üretilen temizlik malzemeleri parkeler için kesinlikle uygun değildir.

 

Parkeler Ne Zaman Cilalanmalıdır?

Parkelerin cilaları parkeleri dıştan gelecek olumsuz etkilere karşı bir kalkan olarak korumakta ve parkelerin daha canlı görünmesini sağlamaktadır. Cilalar eskidiyse, eski parlaklığını kaybettiyse ya da parkelerin yüzeyleri görünmeye başladıysa parkelerin cilalanma vakti gelmiş demektir. Parke cilaları temizlik malzemeleri satan küçük dükkânlarda, büyük alışveriş merkezlerinde ve internette satılmaktadır. Öncelikle ahşap temizleyici maddeler ile parke silinir ve temizlenir. Ardından parke zımparası ile tüm yüzey zımparalanır ve üzerindeki tozlar silinir. Sıvı parke cilası ile tüm yüzey cilalandıktan sonra cilanın tam olarak kuruması için iki gün zeminde dolaşılmaz. En son olarak da oda tamamen havalandırılır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(39253 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Parke Temizliği İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Parke Temizliği İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Parke Temizliği İçin Püf Noktalar Hanımların en büyük problemi evdeki eşyaların, duvarların, zeminin kısacası her yerin her daim temiz kalabilmesi ya da pratik olarak temizlenebilmesidir. Bu amaçla yeni çıkan her temizlik ürünü alınır ve denenir. Banyo dolapları genel de çeşit çeşit temizlik malzemeleri ile doludur. Ancak temizlikte en önemli o...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi